P06 New Year Cup Ylivieskassa
Julkaistu: 17.09.2017 00.00

P06 New Year Cup Ylivieskassa

Turnauksessa oli P06 pojilla yksi yleinen sarja, jossa pelasi 17 joukkuetta. Vastassamme oli joukkueita Pohjoispohjanmaa, Länsirannikolta, mutta myös Keski-Suomi oli edustettuna.

Matka kauden päätösturnaukseen alkoi klo 6.00 Liikuntapuistosta autoletkassa kohti Ylivieskaa. Aamupalatankkaus Pihtiputaan Shellillä ja matka jatkui. Usean päivän sateet olivat tehneet tehtävänsä jo valmiiksi epätasaisille raviradan keskelle tehdyille kentille, joten haasteita riitti joka joukkueella.

Ensimmäisen pelin vastustajaksi asettui Ajax-Sarkkiranta Oulun seudulta. Pojat seurasivat aluksi vastustajan pari syöttökuviota, jonka jälkeen ottivat pelin haltuunsa. Tasaista pyöritystä riitti läpi pelin, eikä vastustaja päässyt missään vaiheessa uhkaamaan huomattavasti taitavampaa Huimaa. Selkeä 5-0 voitto.

Seuraavan pelin vastustaja Haapajärven Kiilat olivat myös voittanut ensimmäisen ottelunsa. Kiilat pääsivät nopeasti 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Huima aloitti myllytyksensä. Kiilat olivat helisemässä parin ylärimavedon jälkeen ja piakkoin syntyi ansaittu tasoitus. Vastustaja vetäytyi puolustamaan lähes koko joukkueella ja peliä pelattiin ainoastaan yhdessä päädyssä. Kiilat saivat kuitenkin viime sekunneilla vapaapotkun, joka epäonneksemme upposi komealla vedolla sisään. Harvoin on katsomossa “ottanut päähän” mikään peli kuten tämä, mutta tätä on jalkapalloa pahimmillaan ja parhaimmillaan. Tasurilla oltaisiin päästy mitaliotteluihin eli paljon turhaa jossiteltavaa jäi.

Alkusarjan viimeinen peli pelattiin FC Ylivieska keltaista vastaan. Hyvin oli Huiman joukkue koonnut itsensä edellisen tappion jälkeen. Ottelu oli pelillisesti hyvää tasapuolista vääntöä. Huimalle hieno 2-0 taisteluvoitto.

Lohkovaiheen jälkeen Huima oli toisena ja lähti pelamaan sijoituksista 5.-8. Tässä vaiheessa Keski-Suomalaiset pääsivät ottamaan toisistaan mittaa, kun JJK punainen asettui vastustajaksi. Alusta asti oli selvää, että JJK oli syöttöläksynsä harjoitellut. Pallo liikkui kepeästi pelaajalta toiselle ja Huiman pojat olivat askeleen jatkuvasti perässä. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne 2-0 vastustajalle. Toiselle puoliajalle tultiinkin vauhdikkaammin prässäten ja tämä tuotti JJK:n puolustukselle ongelmia. Kavennusmaali jäi ainoaksi, joten 2-1 tulos oli hienolle taistelulle ihan ansaittu lopputulos, vaikka maalipaikkoja olisi ollut enemmänkin.

Päivän viimeinen peli oli Tervarit mustaa vastaan. Pitkä päivä oli tehnyt tehtävänsä, väsy alkoi painaa, eikä kunnianhimoa enää taisteluun löytynyt. Vastustaja halusi voittoa enemmän ja sen myös sai, peli päättyi Huiman tappioon 0-4.

Turnausjärjestelyt toimivat hienosti. Ruokailu tapahtui kentän vieressä raviradan rakennuksissa. Kannustajia oli kiitettävästi mukana ja vesisateeltakin vältyttiin. Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein mukava kauden päätöstapahtuma, joka mahdollistui aktiiviten aikuisten ja innokaiden poikien ansiosta.

Seuran uusimmat

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo