Taitokisoissa rennossa tunnelmassa
Julkaistu: 18.09.2017 00.00

Taitokisoissa rennossa tunnelmassa

”Jokainen pelaaja keskittyy omaan suoritukseen ja tavoitteena on haastaa itseään joka pisteellä” Näillä ohjeilla lähetettiin pelaajat taitoratojen kimppuun perjantaina juniorijalkapallon järjestämissä taitokisoissa. Taitokisoja on järjestetty tekonurmella kolmena vuonna peräkkäin.

Pelaajat kiersivät kentällä 4-6 hengen ryhmissä rennossa tunnelmassa tsempaten toisiaan hyviin tuloksiin. Ikäluokasta riippuen pelaajat suorittivat 4-6 virallista taitorataa, joissa testattiin mm. pallonkäsittelytaitoja, kuljetusta, laukaisutaitoja sekä syöttämistä. Jokaiseen taitolajisuoritukseen liittyy pallon käsittelytaidon lisäksi myös fyysisiä ominaisuuksia: nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Nämä yhdistettynä pieneen kilpailutilanteeseen luovat pelaajalle todella monipuolisen sekä eri osa-alueita kehittävän lisäharjoituksen.

Kisoissa saavutettiin hyviä tuloksia haasteellisista sääolosuhteista huolimatta. Kaikki kisojen tulokset kirjataan juniorijalkapallon käyttämään Jopox-järjestelmään valmentajien käyttöön, muutoin tuloksia ei julkaista.

Juniorijalkapallon toiminnassa on kiinnitetty huomiota taitoharjoitteluun viime vuosien aikana. Yhteiset harjoitusvälineet, joista ratoja voi rakentaa, kustannettiin jo viime vuonna ja ne ovat jokaisen joukkueen lainattavissa. Lisäksi kesän ja syksyn aikana on tarjottu pelaajille maksutonta lisäharjoittelua taitoharjoittelun muodossa. Piirin taitokisat järjestetään marraskuussa ja tavoitteena on saada muutamia pelaajia Jyväskylään kisaamaan taitomerkeistä.

Kiitokset taitokisojen urheille toimitsijoille ja tietenkin loistaville pelaajille!

Seuran uusimmat

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo