Huiman T08 Hesacupissa
Julkaistu: 27.07.2018 00.00

Huiman T08 Hesacupissa

Huiman T08 joukkue osallistui 10.-13.7. Suomen suurimpaan ja Euroopan kolmanneksi suurimpaan jalkapalloturnaukseen Hesacupiin. 14 pelaajan ja 8 vanhemman matka alkoi tiistaina bussilla Äänekoskelta. Turnaksen järjestämä opas oli vastassa Helsingissä jonka matkassa kuljettiin paikallisliikenteellä hotellille. Illalla ei meinannut uni tulla kun piti vierailla muiden huoneessa ja tulevat koitokset jännittivät.


Keskiviikkona oli edessä ensimmäiset pelit Käpylässä. FC POHU puolusti hyvin Huiman myllytystä. Ensimmäinen maali tuli vasta toisella puoliajalla jonka jälkeen peli vapautui ja Huima otti komean 3-0 voiton avauspelistä. Toinen peli Huima – ACK/Valkoinen olikin huomattavasti tasaisempaa keskialueen vääntöä ja maalipaikat jäivät vähäiseksi. ACK säikäytti kerran ylärimavedolla joka pomppi jo maaliviivalla, mutta 0-0 oli ihan ansaittu lopputulos molemmille. Pelien jälkeen iltapäivää vietettiin kenttien viereisellä kisakeskuksella osallistumalla toiminnallisiin pisteisiin. Illan kruunasi uintireissu Hietsussa ja tyttöjen hotellibileet sillä aikaa, kun valvojat jännittivät illalla isojen poikien kisoja tv:stä.



Alkusarjan jälkeen pelit jatkuivat torstaina kolmen joukkueen jatkosarjassa Käpylässä. HJK Arabianranta oli alakynnessä alusta saakka Huiman pitäessä paineen hyvällä energialla vastustajan päädyssä. Eilisen puskemisen jälkeen alkoi syötötkin löytämään perille. Vakuuttavalla esityksellä 3-0 voitto Huimalle. Toisessa pelissä TuPS:ia vastaan Huima jatkoi vauhdikasta peliä. Vastustaja oli huomattavasti aiempia taitavampi, mutta tytöt ei antaneet sen haitata. TuPS sai harmittavasti kaukovedoilla maalit ja vei voiton 2-0. Hyvä peli koko turnauksen voittajaa vastaan. Yhteiskuvat tubettajien kanssa ja Korkeasaaren reissu hälvensivät tappiomielialaa.

Perjantaina pienen eksymisen jälkeen ehdittiin Pirkkolan kentille taistelemaan 4.-6. sijoituksista. Alkusarjasta tuttu POHU ei saanut päivän ensimmäisessä pelissä ainoatakaan vetoa Huiman maalia kohti. Sinnikäs puolustus murrettiin vasta viime hetkillä ja peli päättyi 1-0 voittoon. Toinen peli HJK Cityä vastaan oli tasaista vääntöä. Huimalla jalkoja riitti pyörittää peliä, mutta palloa maaliin ei saatu ja pisteet jaettiin. Pelin jälkeen eväät mukaan matkalta ja junamatka kotia kohti. Tytöillä positiivista energiaa oli koko matkan ja kotona riitti kertomista.


Kuusi peliä joista kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio toi Huimalle 5. sijan harrastesarjassa jossa joukkueita oli yhteensä yhdeksän. Koko turnauksen maaliero Huimalle 7-2. Turnausruokalan tarjoilut eivät ihan mieleisintä tytöille ollut, mutta väliherkuttelut pikaruokaloissa paikkasivat nälkää. Mukana kulkenut opas suunnitteli kulkemiset ja sopivat aikataulut. Helteiset säät hellivät koko matkan ajan ja turnausjärjestelyt toimivat hienosti.

Joukkue turnauksessa Helmiina Vainiontaus, Alina Suomela, Selja Lahtinen, Jutta Muhonen, Pinja Hyden, Hilla Heinonen, Elsa Sihvonen, Sylvia Sihvonen, Tiuku Tarvainen, Helka Paananen, Nelli Hänninen, Anna-Sofia Wacklin, Liida Maukonen, Taika Honkonen, valmentajat Saara Honkonen ja Mikko Heinonen, huoltaja Ville Hänninen.


Seuran uusimmat

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo