Menestystä Jyväskylä cupista
Julkaistu: 15.06.2018 00.00

Huiman 2007-syntyneet pojat osallistuivat 9.–10. kesäkuuta järjestettyyn Jyväskylä cup -turnaukseen. Pelit pelattiin Palokassa loistavissa olosuhteissa ja kauniissa maisemissa, sää helli ja lempeä järvituuli vilvoitti mukavasti. Turnaus tarjosi niin uusia kuin vanhoja tuttujakin vastuksia ja pelejä riitti. Ensimmäisenä päivänä vastassa oli KuPS Kuopiosta, Muuramen Yritys ja paikallinen Palokan Riento, joka saikin kylmää kyytiä Huiman pojilta pelin päättyessä lukemin 10-0. Kun kuopiolaisetkin kaatuivat maalein 3-1 ja muuramelaisten kanssa väännettiin tasapeli, oli mukava käydä kotona keräilemässä voimia seuraavan päivän jatkopelejä varten.

Toinen turnauspäivä alkoi heti haastavalla pelillä SäyRiä vastaan ja tiukkaa peli kyllä olikin! Tasaista vääntöä ja jännittäviä tilanteita saatiin nähdä molemmissa päissä jatkuvasti. Lopulta Huima sai ensiosuman onnekkaasti suoraan kulmapotkusta maaliin pomppineesta pallosta. Kohta Huima nousi jo 2-0 johtoon, mutta pian SäyRi kavensi 2-1:een. Kun Huima onnistui vielä ja pääsi 3-1 johtoon, ei SäyRin viime minuutilla tehty kavennusmaali enää riittänyt vaan Huiman tie kohti välierää ja mitalipelejä oli avoinna.

Välierässä pelit vain kovenivat ja vastaan asettui myös loistavasti pelannut jyväskyläläinen Feeniks. Taas saatiin seurata tiukkaakin tiukempaa vääntöä. Upeasti Huiman maalivahtina pelannut Micael Nieminen pelasti monta paikkaa ja onnekkaasti Huiman kannalta Feeniks onnistui vain kolistelemaan ylärimaa. Kun Severi Vertainen sitten pääsi hienosta syötöstä yksin läpi, ei siinä ollut kenellekään mitään epäselvää vaan Huima meni puoliajalle johtoasemassa 1-0. Puoliajan jälkeen upea syöttöpeli jatkui ja Huima pääsi jo 2-0 johtoon. Ja vaikka Feeniks kavensi vielä lukemat 2-1:een, tarkalla, periksiantamattomalla puolustuspelillä Huima selvitti tiensä koko turnauksen finaaliin!

Finaalissa vastaan asettui JJK:n Punakettujen joukkue. Keskittyminen peliin pitkän odotuksen jälkeen ja raskaan turnauksen painaessa oli kuitenkin haastavaa ja liekö mielen pohjalla jo lohduttanut tieto varmasta hopeasta. Otteluun lähdettiin kuitenkin voitto mielessä ja taistellen, mutta kovaa pelannut JJK pääsi aika pian 1-0 -johtoon. Sitä seurasi vastustajalle 2-0 ja pian myös 3-0 ja Huima sai tosissaan taistella päästäkseen vielä peliin mukaan. Lopputulos yhden vastustajan ohimenneen rankkarin, muutaman harmillisen (mutta onneksi lievän) loukkaantumisen, monen huipputorjunnan ja parin yksilösuorituksina onnistuneen kavennusmaalin jälkeen oli harmillinen tappio 3-2.

Väsynyt ja kaikkensa antanut Huiman joukkue sai kuitenkin lähteä kotimatkalle hopeamitalit kaulassaan ja tyytyväisinä viikonlopun kokonaissuoritukseen. Monta yhteistä kokemusta rikkaampana on hyvä jatkaa kesän sarjapelejä ja harjoittelua peli-ilon säilyessä.

Onnittelut hopeasta ja iso kiitos koko joukkueelle!