Sarjanousu varmistui!!!
Julkaistu: 25.09.2018 00.00

Huiman B-pojat matkasivat 12.9. Jyväskylään Viitaniemen monttuun JJK-03 Redin vieraaksi. Ottelu alkoi jälleen vastustajan lievällä hallinnalla vaikka Huiman Jeremias Heinonen kymmenen minuutin pelin jälkeen pääsi tuikkaamaan vastahyökkäyksestä vieraat 0-1 johtoon. JJK jatkoi kuskin paikalla ja tasoitus tulikin ensimmäisen jakson puolivälissä. Vain kuusi minuuttia tästä ja kotijoukkue siirtyi johtoon hyökkääjän roikotettua pallon yli Huiman maalivahdin. Tämän jälkeen vieraat ryhdistäytyivät ja tehtailivat neljässä minuutissa kaksi maalia maalintekijöinä illan toisellaan Jeremias Heinonen sekä Miikka Muurikainen. Nämä olivat myös taukolukemat.

Toisella jaksolla Huima tehtaili vielä kaksi maalia jotka molemmat olivat Lauri Karin käsialaa. Ottelun loppulukemat ansaitusti Huimalle 2-5. Tämä varmisti B-pojille myös Keski-ja Itä Suomen yhteisen kolmosdivarin syyskauden voiton ja sen myötä kotiedun karsintaan.

Huima kohtasi vielä panoksettomassa päätösottelussaan KuPS/3 joukkueen kotikentällään lauantaina 22.9. KuPS vyöryi myrskyisästi heti alkuun ja Huiman puolustuksen lukkoihin kuuluva Jerry Viik joutui kaatamaan pelaajan rangaistusalueella. Seuranneesta rankkarista vieraat menivät johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Huiman peli jatkui erittäin sekavana yli jakson puolivälin kunnes vaihtojen myötä pikkuhiljaa alettiin pääsemään peliin mukaan. KuPS kuittasi vielä kuitenkin ennen puoliaikaa 0-2 taukojohdon itselleen.

Toisen jakson alkuun Huima tuli pyörremyrskyn lailla ja heti kahden minuutin jälkeen verkko soi tekijänä maalipyssy Lauri Kari. Huiman hallitessa peliä hetki hetkeltä enemmän jatkui maalinteko ennen jakson puoltaväliä komealla vaparilla jonka Petrus Lukkari laittoi ohi hienosti torjuneen KuPS kassarin. Tästä viisi minuuttia ja Lauri Kari sijoitti Huiman ensi kertaa ottelussa johtoon. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja myös Huiman edustusjoukkueessa maaleja tehtaillut Miikka Muurikainen kaadettiin pilkun arvoisesti, Miikka ei erehtynyt ja lisäsi kotijoukkueen johdon kahteen maaliin. Kun pelikello näytti 67. minuuttia KuPS tuli vielä maalin päähän. Hetken päästä molemmilta joukkueilta ajettiin yksi pelaaja punaisella kortilla suihkuun. Tämän jälkeen ei ollut enää epäselvää kumpi pelin vie nimiinsä. Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Miikka kaadettiin uudestaan lähes samoilla sijoilla kuin aiemminkin. Tämäkin rankkari upposi varmasti verkkoon. Viime hetkillä Lauri puski vielä kulmapotkusta loppulukemat 6-3!

Tämän jälkeen Huima jäi valmistautumaan tulevaan karsintamatsiin. Alkuviikosta alkoi kuitenkin kuulumaan uutisia että Kaakkois-Suomesta ei ollakkaan halukkaita karsimaan. Huima sai siis tappiottoman syyskauden jälkeen suoran nousun B-pokien kakkosdivariin!