Julkaistu: 04.05.2019 00.00

P10 joukkueen pelisäännöt 2019

P10 PELISÄÄNNÖT 2019

Joukkueen tavoitteet?

Tavoitteenamme on tarjota pelaajille hyvä ympäristö oppia pelin perusasioita, kehittyä monipuolisesti motorisissa ja teknis-taktisissa taidoissa sekä oppia toimimaan ryhmässä erityisesti toiset huomioiden. Ohjenuoranamme arvomme: hallittua hauskuutta, huolenpitoa ja hyväksyntää.

Miten peliaika jakautuu pelaajien kesken kauden aikana?

Peliaikaa tarjotaan jokaiselle pelaajalle mahdollisimman tasaisesti. Pelataan kahdella joukkueella, joiden kokoonpanoista päättää valmennus. Kokoonpanot voivat elää pelikauden aikana. Joukkueet harjoittelevat vähintäänkin yhtä aikaa.

Miten huomioimme aloittelijat, kehittyneimmät ja innokkaimmat pelaajat, sekä omatoimisen harjoittelun ja monipuolisuuden?

Aktiivisille ja innokkaille pidetään kesällä lisäharjoituksena toinen vuoro. Omatoimisuuteen kannustetaan ja muiden liikuntamuotojen ja -lajien harjoittelua suositellaan.

Miten varmistamme hyvän ilmapiirin joukkueessamme?

Kaikki pelaajat huomioidaan, kannustetaan heitä käyttämään vahvuuksiaan ja yrittämään rohkeasti kehittää taitojaan pelkäämättä virheitä. Vältetään ohjaamista huutamalla, kannustetaan ja annetaan positiivista palautetta oikeista ja hyvistä suorituksista ja pelikavereiden auttamisesta. Toimijat ja vanhemmat pyrkivät myös kannustamaan välttäen ohjaamista. Huomioidaan toisemmkaikissa tilanteissa positiivisen ja iloisen ilmapiirin ylläpitämiseksi. Huolehditaan yhdessä siisteydestä, varusteet siistiin riviin kentän reunalla, roskat talteen jne.

Kiusaaminen tai muu epäasialliseen käyttäytyminen?

Käyttäydymme kaikissa tilanteissa reilun pelin ja herrasmiesmäisen kohtelun mukaisesti. Epäasialliseen käytökseen puututaan välittömästi. Jokainen toimija ja vanhempi pyrkii parhaansa mukaan olemaan tiukkana näissä tilanteissa.

Joukkueen toimijoiden tehtävät, työnjako ja vastuu?

Valmentajina toimivat Hannu Penttinen ja Marko Autio, apuvalmentajana Santeri Oksanen. Joukkueenjohtajana toimii Kati Tuovinen ja joukkueen huoltajina peleissä toimivat Minna Piispanen ja Janne Kautto. Kioskivastaavana toimii Sirpa Huuskonen.

Vanhempien rooli ja käyttäytyminen harjoitus-ja pelitilanteissa?

Vain joukkueen toimijat ovat peleissä vaihtopenkin ja –alueen läheisyydessä. Vanhemmat voivat olla lähietäisyydellä mahdollisen avun tarpeen ilmaantuessa. Roolina kova kannustaminen ilman kenenkään tapahtumaan osallistuvan arvostelua (pelinohjaajat, vastustajat jne.) Peliohjeita antavat vain valmentajat, jotka toteuttavat Palloliiton ja seuran ohjeistusta pallollisen pelaajan suorasta ohjaamattomuudesta (ei kehoteta esim. syöttämään). Sovitusta poikkeavissa tilanteissa tai epäselvyyksissä/toiveissa keskustelu suoraan valmentajien tai jojon kanssa. Ilmoittautuminen peleihin: ilmoitetaan jopoxissa.

Savuttomuus, päihteettömyys, nuuskattomuus ja kiroilu?

Joukkueen tilaisuudet päihteettömiä, tupakoinnissa huomioitava myös nollatoleranssi liikuntapaikoilla ja kenttien läheisyydessä.

Miten joukkueessamme käytetään sosiaalista mediaa?

Jopox-palvelu on käytössä. Lisäksi käytämme Whatsappia pikaviestintään. Muistutuksena, että kysytyt kuvausluvat koskevat ainoastaan juniorijalkapallon virallisia kanavia (nettisivut ja face).

Miten ja millä perusteella pelaajia palkitaan?

Pelaajia palkitaan jatkuvalla kannustuksella onnistumisista. Peleissä jaetaan vihreä kortti painottaen kehittymistä, toisten huomioimista ja reilun pelin toteuttamista – onnistumisia unohtamatta. Kauden päätteeksi palkitaan pelaajia jaoston määrittämin yhteisin kriteerein.

Turnaukset

Turnauksissa edustetaan seuraa hyvin käyttäytyen. Ennen ensimmäistä kaksipäiväistä turnausta käydään läpi siihen liittyvät asiat esim. pienessä vanhempien palaverissa.

Seuran uusimmat

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo