Julkaistu: 15.03.2019 00.00

P07 joukkueen pelisäännöt 2019

P07 joukkueen pelisäännöt kaudelle 2019

JOUKKUEEN TAVOITTEET

Kehittää pojista teknisesti monipuolisia, hyväkuntoisia ja esimerkillisiä joukkuepelaajia.

PELIAJAN JAKAUTUMINEN PELAAJIEN KESKEN KAUDEN AIKANA

Joukkue pelaa kahdessa sarjassa, toinen Piirisarjassa, sekä toinen harrastesarjassa. Joukkueiden pelaajavalinnoista ja peluutuksesta päättää valmennus. Joukkueiden kokoonpanoa ei ole päätetty etukäteen, vaan kokoonpano "elää" läpi pelikauden. Jokainen pelaaja saa tasaisesti saman määrän peliaikaa valmennuksen määrittämissä joukkueissa.

ERITASOISTEN PELAAJIEN HUOMIOIMINEN

Joukkue harjoittelee valmennuksen päättämissä tasoryhmissä (2-3), jolloin harjoitteleminen on pelaajan senhetkisen tason mukaista ja mielekästä. Aloitteleville pelaajille järjestetään tarvittaessa lisäharjoitusta valmennuksen päätöksen mukaan.

PELAAJIEN PALKITSEMINEN

Pelaajia palkitaan suullisella palautteella niin harjoituksissa kuin ottelutapahtumissa, kriteereinä mm. reippaus, innokkuus ja hyvä yrittäminen. Ottelutapahtumissa jokaisen ottelun "tsemppaaja" palkitaan pelinohjaajan toimesta vihreällä kortilla. Kauden päätteeksi valmennus ja joukkueenjohtaja valitsevat "kauden pelaajan" (kriteereinä aktiivisuus, esimerkillisyys ja kehittyminen pelaajana)

JOUKKUEEN TOIMIJOIDEN TEHTÄVÄT, TYÖNJAKO JA VASTUU

Valmennustiimi (Pekka, Tarmo): Harjoitusten suunnitteleminen/toteutus, ottelutapahtumissa joukkueiden peluuttaminen

Joukkueenjohtaja (Jouko): Joukkueen asioiden hoitaminen (esim. talous) ja eri tahojen (seura-valmennus-vanhemmat-liitto) välinen viestintä.

Huoltaja (Johanna): Joukkueen välineiden hankinta ja huoltaminen, ottelutapahtumissa valmennuksen apuna toimiminen.

Kioskivastaava (Hanna sekä Johanna): Kotiturnausten kioskitoiminnan organisointi ja toteuttaminen sekä siihen liittyvät hankinnat.

Petri Kärkkäinen siirtyy huollosta tukemaan valmennustiimiä.

Em. toimintoja voidaan myös tarvittaessa delegoida muille vastaavien henkilöiden toimesta.

SAVUTTOMUUS, PÄIHTEETTÖMYYS, NUUSKAILU, KIROILU

Ehdoton nollatoleranssi! Niin harjoituksissa kuin ottelutapahtumissa, ynnä muissa joukkueen yhteisissä tapahtumissa.

VANHEMPIEN ROOLI/KÄYTTÄYTYMINEN HARJOITUS- JA PELITILANTEISSA

Harjoituksissa vanhemmat ovat tervetulleita valmennuksen avuksi kentälle, mutta itse harjoitustilanteesta vastaa ja päättää valmennus. Ottelutapahtumissa vanhemmilla on pelkästään katsojan rooli, jolloin myös oman käytöksen tulee olla esimerkillistä. Valmennukselle, pelaajille ym. joukkueen toimijoille annetaan pelirauha! Mahdollisista peliasioista keskusteleminen tulee tapahtua ottelutapahtuman ulkopuolella. Muista kuin pelillisistä asioista keskustelu tapahtuu joukkueenjohtajan kautta.

MITEN TOIMITAAN, JOS SOVITTUJA SÄÄNTÖJÄ EI NOUDATETA

Valmennus huolehtii pelaajien/toimihenkilöiden välisistä sovituista säännöistä ja niiden noudattamisesta, muusta säännöstöstä vastaa joukkueenjohtaja.

PUUTTUMINEN EPÄASIALLISEEN KÄYTTÄYTYMISEEN

Sama kuin edellä (valmennus-pelaajat, joukkueenjohtaja-vanhemmat)

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ JOUKKUEESSA

Joukkueen käytössä on Jopox-sovellus Huiman kautta (tapahtumiin ilmoittautuminen, viestintä) jonka moderoinnista vastaa joukkueenjohtaja ja valmennus. Lisäksi WhatsApp-keskusteluryhmä vanhempien käytössä akuutimpaa viestintää varten (Pekka vastaavana). Pelaajat ovat perustaneet itsenäisesti oman WhatsApp ryhmän. Vanhemmat vastaavat omien lastensa käyttäytymisestä niin Somessa kuin sen ulkopuolella.

MITEN VARMISTETAAN HYVÄ ILMAPIIRI JOUKKUEESSA

Puututaan aktiivisesti joukkueessa tapahtuviin ilmapiiriongelmiin. Käydään avointa keskustelua kaikista asioista pelaajien, vanhempien ja valmentajien kesken.

Seuran uusimmat

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo