HuimaUrho, Harjoitusottelut

Huima /Urho - SaPa  1 - 3

Äänekosken Ylipainehalli

SaPa tasoitti talven otteluvoitot 1-1:een

Torstai-ilta Äänekosken ylipainehallilla päättyi kotijoukkueelle tuloksen osalta pettymykseen, kun SaPa Pieksämäeltä kävi hakemassa laadukkaalla esityksellä 1-3 –voiton. Joukkue sai siis haluamansa revanssin joulukuisesta 3-0 –tappiosta. Hyvällä matikkapäällä varustetut lukijat tosin huomaavat, että otteluparin voitto jäi silti HuimaUrholle lukemin 4-3.

Ottelu alkoi samoissa merkeissä kuin edellinen, eli vihreäpaitaisten vieraiden hallitessa palloa. HuimaUrho kuitenkin paransi puolustustaan merkittävästi edellisestä matsista, ja teki pallon kanssa etenemisen vaikeaksi. Alun parhaat maalipaikat syntyivät vieraille pallonmenetyksien johdosta. Avausmaali ki päivänvalon kun kellossa oli noin 15 minuuttia. Kaukaa maalista lauottu vapaapotku painui vastustamattomasti HuimaUrhon maalivahti Tommi Minkkisen käsien kautta maaliin ja SaPa siirtyi johtoon. Vain muutama minuutti myöhemmin vieraat saivat keskialueella pallonriiston ja lähtivät vastahyökkäykseen. Nopea hyökkääjä jouduttiin kaatamaan boksissa, tuloksena rankkari joka upotettiin ylänurkkaan.

HuimaUrho heräsi otteluun toisen maalin jälkeen ja painopiste alkoi siirtymään kohti vihreää kenttäpäätyä. Paine tuotti tuloksen 33 minuutilla, kun Petrus Lukkari teki komean riiston vastustajan puoliskolla ja eteni laukaisupaikkaan. Petun laukauksen maalivahti torjui, mutta paluupallossa kokemus puhui, kun kapteeni Joni Terho oli ensimmäisenä paikalla ja kavensi pelin 1-2:een. Toinen puoliaika noudatti hyvin samaa kaavaa ensimmäisen kanssa. Loppuhetkille kotijoukkue sai aikaiseksi vahvan paineen vastustajan päätyyn, mutta maalintekopaikat kuitenkin olivat vähissä. Loppulukemat 1-3:een syntyivät pelin viimeisellä kosketuksella vastahyökkäyksestä, kun vahvasti keskitykseltä haiskahtanut pallo leijaili verkkoon HuimaUrhon maalille vaihdetun Teemu Tervakankaan yli.

Ottelussa oli jälleen runsaasti tunnetta, ja voitto maistui SaPan pelaajien reaktiosta päätellen äärimmäisen hyvältä. Tappiosta huolimatta HuimaUrhonkin otteissa oli paljon positiivista. Seuraava ottelu pelataan 11.2., kun kakkosryhmä kohtaa Ylipainehallilla Neloseen nousseen PetPetin. Tervetuloa silloin taas hallille!