Juniorijalkapallon kausi 2019
25.10.2019 11:56 Uutiset / Pääsivusto

Juniorijalkapallon kausi 2019

Lukuja kaudesta 2019

425 on tämän hetken alle 18 v rekisteröityjen pelaajien määrä juniorijalkapallon toiminnassa. Näistä pelaajista noin 60% on poikapelaajia ja noin 40% tyttöpelaajia. 400 pelaajan rajapyykki on saavutettu nyt neljänä vuonna peräkkäin. Kaikkiaan pelaajia aikuispelaajat mukaan lukien on 443.

18 on joukkueiden ja ryhmien määrä juniorijalkapallo toiminnassa. Pienimmät pelaajat ovat ritari- ja prinsessaryhmissä 4-5 vuotiaita. Tänä vuonna joukkueet saatiin B-poikiin kuin myös B-tyttöihin, mikä ei pienellä paikkakunnalla ole aina automaatio. Ikäkausijoukkueet perustetaan aina eskari-ikäisille ja tänä vuonna juniorijalkapallon uudet joukkueet perustettiin 2012 syntyneille.

28 on piirisarjoissa mukana olevien joukkueiden määrä. Suurien pelaajamäärien vuoksi useampi ikäluokka osallistuu sarjoihin kahdella tai jopa kolmella joukkueella. Poikien 2010 ikäluokassa joukkueita on peräti viisi, joista kaksi toimii Suolahdessa sekä kolme Äänekoskella. Nykyinen Piirin sarjajärjestelmä mahdollistaa pelaamisen eri tasoilla, jolloin jokaiselle pelaajalle löytyy oikean tasoisia pelejä.

yli 80 on toiminnassa mukana olevien vapaaehtoistoimijoiden määrä. Valmentajien lisäksi joukkueissa toimii joukkueenjohtajia, huoltajia, apuvalmentajia, kioskivastaavia. Lisäksi taustalla toimii iso joukko ahkeria vanhempia kioskeissa ja joukkueen varainkeruussa.

Juniorijalkapallon toiminnasta kaudella 2019

Juniorijalkapallon oma Huima Lattiapinnoite-turnaus on löytänyt paikkansa joukkueiden kalentereissa. Tänä vuonna mukana oli 51 joukkuetta. Turnaus pelattiin kesäkuussa, viikko ennen juhannusta. Ensi vuonna turnaus pelataan 13-14.6.

Tämän vuoden tapahtumista pitää nostaa esille Umbro-pelipäivät. Tämä uusi konsepti kehitettiin pienimmille pelaajille. Pelipäivissä pääsi pelaamaan ritari- ja prinsessaikäiset sekä aloittavat ikäluokat 2012 syntyneet tytöt ja pojat eli kaikki kenelle ei ole vielä tarjolla varsinaista Piirin sarjatoimintaa. Kolmen järjestetyn pelipäivän suosio yllätti, syyskuun viimeisessä pelipäivässä oli mukana 50 pientä pelaajaa.

Toinen iso onnistuminen tämän vuoden toiminnassa oli taitokoulutoiminta. Kesäkuun taitoharjoitteluun osallistui peräti 57 pelaajaa, osallistumismäärä kolminkertaistui edellisvuoteen verrattuna. Tämä maksuton lisäharjoittelu oli kaikille pelaajille avointa toimintaa. Juniorijalkapallon omissa taitokilpailuissa tehtiin myös uusi osallistumisennätys, kun 37 innokasta taitajaa kisaili tekonurmella. Piirin taitokisoihin lähtee tänä vuonna myös ennätysmäärä osallistujia.

Huiman futisleiri täyttyi hetkessä ja huikea Liverpool Akatemian leiri saadaan Äänekoskelle myös ensi kesänä.

Iso kiitos kaikille pelaajille, toimijoille ja vanhemmille kaudesta 2019!   
Lisää uutisia
Huima Juniorijalkapallo
«  Tammikuu   »
Kategoriat