Heinäkuun Timantti-pelaaja on Kalle Savela P10 Huima Urhon joukkueesta
19.8.2021 9:45 Uutiset / Pääsivusto

Heinäkuun Timantti-pelaaja on Kalle Savela P10 Huima Urhon joukkueesta

Heinäkuun Timantti-pelaajaksi valittiin Kalle Savela P10 Huima Urhon joukkueesta. Valinnan perusteluina on valmentajan ja äidin suulla kerrottu upea futistarina. Kallen asenteesta kannattaa ottaa mallia!

Kalle kävi jo 6-vuotiaana kokeilemassa kaksi kertaa P10 Huima Urhon joukkueen treeneissä jalkapalloa. Toisten harkkojen jälkeen Kalle oli sanonut, ettei halua enää mennä, kun ei laji kiinnostanut yhtään, vuosi oli 2016.

Kesän 2020 lopulla Kallen kaverit olivat käymässä Kallen luona ja sanoivat, että joukkueeseen voisi vielä päästä ja niinhän Kalle sitten aloitti pelaamisen yhdessä luokkakaverinsa kanssa. Futiskärpänen puri - ja kunnolla.

Ajattelin valmentajana, että mitähän tästä taas tulee kun jo aiemmin kävi kokeilemassa ja ei se oikein silloin innostanut. Kallen äidin mukaan tämän uuden tulemisen jälkeen lähes alusta saakka pelaaminen ja pomputtelu ovat jatkuneet aina treenien jälkeen kotona, joskus jopa kolme tuntia putkeen. Trampoliinilla Kalle treenaa saksipotkuja, veto- ja syöttöharjoituksiin tarvitaan isä kaveriksi. Onneksi pelikavereita asuu lähellä, niin pelikavereita löytyy, kun isän kunto loppuu. Palloa pomputellaan aina ja joka paikassa: pihassa, autokatoksessa, terassilla, eteisessä, olohuoneessa (vaikka se onkin kiellettyä aluetta), papan luona.. Keväällä, kun Kalle oli perheineen tekemässä mökkiremonttia saaressa, eikä Kallen annettu ottaa mukaan palloa, hän tietysti kätevänä poikana teki pallon pahvista, suojapaperista ja maalarinteipistä.

11-vuotissyntymäpäivälahjaksi Kalle toivoi ja sai maalin. Pihan maali on käytössä joka päivä. Vaikka takana on ollut jalkapalloturnaus kovassa helteessä: suihkun, ruokailun ja pienen levon jälkeen voi maalille mennä taas vetelemään. Pelikaveriksi pihalle kelpaavat kaikki muut paitsi perheen koira, joka tahtoo rikkoa pallot. Kalle ei pääse maassa oleva pallon ohi ilman muutamaa pallotemppua. Vetoharjoituksia voi hyvin tehdä sisällä ulko-oveen, kun laittaa pahvilaatikon väliin, jolloin se on jo melkein sallittua.

Kalle katsoo YouTubesta lähes pelkästään futisvideoita. Pleikkaripeleistä Fifa21 on yksi suosikeista. Vielä illalla hampaidenpesun jälkeen Kalle käy vähän eteisessä pomputtelemassa ja tarkistamassa, että pallot ovat omassa korissaan. Aika usein lempipallo löytyy Kallen vierestä sängystä. Seuraava lahjatoivekin on jo: kotipihalle pitäisi kuulemma saada tekonurmi.

Kalle onkin kehittynyt kauden aikana huimasti ja henkilökohtainen taito on parantunut sekä laukaus on jo pienikokoiseksi pojaksi napakka ja itseluottamusta löytyy. Yksi asia on varma - Kalle ei ilman hyvää syytä ole harjoituksista poissa! Tulee treeneihin vaikka suoraan soittotunnilta tai liikuntakerhon jälkeen vaikka kuinka paikkoja kolottaisi!

Timanttiset onnittelut Kallelle ja tsemppiä tuleviin peleihin!


   
Lisää uutisia
Huima Juniorijalkapallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat