3
TOU
19.00
HuimaUrho, Miesten Kolmonen

Rangers - Huima Urho   

Jyväskylä, Halssila TN

HuimaUrho nousi viime hetken maalilla tasapeliin Rangersin vieraana

Miesten Kolmosen kolmannella kierroksella oli tarjolla todellinen hegemoniaottelu, kun tuttu kilpakumppani Rangers isännöi HuimaUrhoa. Ottelusta ei ainakaan draamaa puuttunut, nimittäin vaikka Rangers näytti jo hetken aikaa menevän menojaan, äänekoskelaiset nousivat viimeisen vartin aikana kahden maalin takaa tasapeliin.

Ottelun alku oli varsinkin vieraiden osalta hieman hermoilevaa ja Halssilan uuden kentän erikoinen pinta tarjosi omat haasteensa pallolliseen pelaamiseen. Rangersilla peli sujui hieman paremmin ja he saivat rakennettua joitakin vaarallisia hyökkäyksiä etenkin laitojen kautta. Avausmaali nähtiin 19 minuutin kohdalla, kun Niko Lohi ampui boksin rajalta hyvän laukauksen, joka kolahti ylärimaan. Kakkospallossa terävimpänä oli hyvään maalivireeseen päässyt konkarihyökkääjä Zakaria Abahassine, joka puski pallon läheltä ohi Eeli Mäkelän. Maalin jälkeen Rangers luovutti pallonhallintaa enemmän vieraille ja odotti prässissään enemmän virheitä. Jonkin verran niitä lopulta tulikin, ja Rangers pääsi iskemään vastaan muutamia kertoja. Todellisia maalipaikkoja ei kuitenkaan montaa nähty. HuimaUrhon peli alkoi pikkuhiljaa rullaamaan paremmin, ja keskikentän kolmikko Liukkonen-Lukkari-Bisar saivat vietyä painetta hyökkäyspäätä kohti. Parhaat maalipaikat tulivat Niko Kiiverille, jonka laukauksen Olavi Hetemäki onnistui torjumaan sekä Bisarille, joka sai pallon verkkoon asti mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Rangers sai heti toisen jakson alkuun iskettyä toisen maalin, kun HuimaUrhon linjassa hieman nukuttiin pitkän avauksen yhteydessä ja Leevi Lausanto pääsi iskemään maalin läpiajosta. Tämän jälkeen näytti pitkään siltä, että Rangersilla on peli täysin hallussa eikä kunnon kiriä näytä syntyvän. Viimeisellä vartilla alkoi kuitenkin Lari Liukkonen -show, kun debytantti iski ensin oman pallonriistonsa jälkeen maalin komealla kudilla boksin rajalta. Vieraiden peli pyöri muutenkin Liukkosen kautta, joka löyti jatkuvasti enemmän tiloja operoida keskikentällä. Tasoitusmaali syntyi aivan ottelun viimeisestä tilanteesta kotijoukkueen jatkuvista ajanpeluuyrityksistä huolimatta, kun Liukkosen kulma tavoitti Juho Honkosen pään, josta se upposi verkkoon. Vieraiden puolella repesi riemu ansaitusta tasoitusmaalista. Juhlan aihetta sai myös vieraiden faniryhmä, jonka ansiosta pelissä oli Rangersin pelaajien mukaan enemmän yleisöä kuin koskaan aiemmin heidän kotipelissään.

Tulos oli varsin hyvä ensimmäiseen 75 minuuttiin nähden ja pelillinen esityskin oli oikein mukiinmenevä etenkin kun useampikaan pelaaja ei yksilötasolla kyennyt pelaamaan aivan omalla tasollaan. Hieno nousu antaa myös paljon uskoa joukkueen sitkeydestä ja siten ottelu tarjosi hyvät lähtökohdat ensi viikon kovaan Blackbird-kohtaamiseen!


Ottelun tapahtumat Palloliiton tulospalvelussa

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo