25
HEL
16.00
HuimaUrho, Suomen Cup

Huima /Urho - NiemU  4 - 6 RL

Äänekosken Ylipainehalli

Cup-taival jäi tällä kertaa yhden ottelun mittaiseksi

HuimaUrhon kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen NiemUn voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli vahvasti HuimaUrhon hallussa ja kotijoukkue näytti todella runsaslukuiselle yleisölle että se voi pysyä hienosti Kolmosen joukkueenkin tahdissa mukana. Laadukas prässipeli aiheutti vaikeuksia vierasjoukkueen pelinavaukselle ja paine pysyi keltaisessa päädyssä pitkiäkin jaksoja. Palkinto syntyi 43. minuutilla, kun tälle kaudelle siniseen paitaan siirtynyt Kalle Ranta-Nilkku esitteli itsensä Äänekoskelle päättämällä komean yksilösuorituksen boksin rajalla hienoon laukaukseen oikeaan alanurkkaan. Hieman tämän jälkeen ottelussa tuli pelottava hetki, kun kotijoukkueen Mathias Östergård sai kovan iskun päähänsä ja ottelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi ambulanssin saapumisen vuoksi. Kaikkien onneksi Mathias on nyt hyvässä kunnossa ja otteluakin päästiin jatkamaan.

HuimaUrho ei keskeytyksestä hätkähtänyt vaan jatkoi painostamista. Ranta-Nilkkua rikottiin aivan ensimmäisen jakson loppuhetkillä rangaistusalueen ulkopuolella ja kapteeni Joni Terho ampui upean vapaapotkun vasempaan yläkulmaan kasvattaen johdon jo 2-0:aan.

Toisella jaksolla NiemU terävöityi kaksinkamppailuissa merkittävästi joka puolella kenttää, ja sai paineen siirrettyä lähes koko jakson ajaksi kentän siniseen päätyyn. Joukkue sai tästä palkintona kaksi maalia viidessä minuutissa ja jo 63. minuutin kohdalla peli oli tasan. Näissä lukemissa väännettiin 90 minuutin loppuun saakka ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu. HuimaUrhon ensimmäinen ja kolmas laukoja epäonnistuivat, kun taas NiemU upotti kaikki laukauksensa komeasti maaliin ja etenivät Cupissa toiselle kierrokselle.

Tappiosta huolimatta esitykseen korkeamman sarjatason joukkuetta vastaan voi olla hyvin ylpeä. Esimerkiksi valmiiksi repaleisen kokoonpanon puolustuslinjassa Jeremias Heinonen oli ainoa, joka kykeni taistelemaan täydet minuutit. Ottelutapahtuma oli muutenkin loistava ja siitä suuri kiitos yleisölle! Onnittelut myös NiemU:lle voitosta ja onnea seuraavalle kierrokselle!

Tilastot

4 - 6 RL

NiemU
0-0 OT 2-2 (2-0)
43'MaaliRanta-Nilkku Kalle
43'MaalisyöttöParkkonen Niklas
45'MaaliTerho Joni

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo