31
TOU
18.30
HuimaUrho, Miesten Kolmonen

Huima Urho - HoDy  

Äänekoski, Keskuskenttä N

​HUIMAURHO VOITTAA!

Eilen illalla Äänekoskella päästiin pienen tauon jälkeen kokemaan edustusjalkapalloon liittyviä ilon tunteita, kun HuimaUrhon edustus katkaisi orastavan tappioputkensa ottamalla henkisesti todella merkittävän voiton HoDystä. Voiton merkitystä korostaa entisestään se, että joukkueessa oli poikkeuksellisen paljon poissaoloja erilaisten syiden vuoksi ja eilinen kokoonpano oli vielä tavallistakin nuorempi. Junioriosasto otti joukkuetta kuitenkin upeasti reppuselkään ja lopulta ratkaisi ottelun.

Ottelun alku oli hyvin tasaista vääntöä ja pelillinen taso ei varsinaisesti päätä huimannut. Harhasyöttöjä nähtiin paljon molemmin puolin ja vaarallisilla paikoilla ei juuri juhlittu. HuimaUrho rakensi muutaman hyvän sommitelman mutta laukaukset kymppialueelta olivat kohtalaisen helposti HoDy-veskari Severi Ikäheimon kopattavissa. Parinkymmenen minuutin jälkeen HoDy pääsi testaamaan rankkaria, kun Samuel Lehtimäkeä jouduttiin rikkomaan juuri ja juuri boksin rajan sisäpuolella. Lehtimäki ampui itse rankkarin, mutta "omaa" seuraansa vastaan pelannut Eeli Mäkelä koppasi sen kuitenkin komeasti. Muutamia minuutteja tämän jälkeen HuimaUrho sai siirrettyä paineen toiseen päätyyn. Hyvin sekavassa tilanteessa, josta olisi voinut viheltää parikin rankkaria, aukesi lopulta maalipaikka 17-vuotiaalle Michael Dukalle, joka sai vihdoin palkintonsa hyvälle alkukaudelle ja iski kotijoukkueen johtoon.

HuimaUrho sai heti toisen jakson alkuun paikan kasvattaa johtoa pilkulta, mutta Ikäheimo kuitenkin sai torjuttua Mo Bisarin yrityksen. Tunnin kohdalla helpottava toinen maali syntyi, kun HuimaUrho murtautui boksiin oikealta laidalta, josta lähetetty poikittaissyöttö tavoitti Luka Raatikaisen. 16-vuotias viimeisteli varmasti ja iski siten uransa toisen maalin edustusjoukkueen riveissä. Viimeisen puolen tunnin aikana molemmilla joukkueilla oli muutamia kohtalaisia maalipaikkoja, mutta maaleja ei nähty enempää ja näin yli 200-päisen kotiyleisön riemuksi HuimaUrho saalisti kauden toisen voittonsa!

Joukkueen konkariosasto Jonne Porkan ja Petrus Lukkarin johdolla suoritti omalla korkealla tasollaan, mutta tästä ottelusta täytyy antaa erikoismaininta vielä joukkueen nuorimmille. Ysikymppisiä tahkosivat 2006 ja myöhemmin syntyneistä Duka, Raatikainen, Mäkelä ja Luukas Jakonen ja 2009 syntynyt Kyrylo Havrylieikin pääsi debytoimaan edustusjoukkueessa. Jokainen heistä esittivät oikein kypsiä otteita; Duka ja Raatikainen iskivät maalit mieheen, Jakonen siirrettiin kesken pelin ensimmäistä kertaa topparin paikalle ja peli kulki oikein mallikkaasti ja vasta 15-vuotias Mäkelä oli kenties koko kentän arvokkain pelaaja. Tasatilanteessa torjuttu rankkari ja muutama muukin tärkeä torjunta teki nollapelistä äärimmäisen ansaitun. Ja mikäs sen maukkaampaa, se tuli vielä omaa seuraa vastaan sillä Eeli pelaa HoDyn 2009-joukkueessa myös Pohjoisen Liigaa ja kentällä oli eilen muutamia joukkuekavereita ja vastustajalla oli mukana myös totta kai omia valmentajia.

Kiitokset HoDylle vierailusta ja kaikille katsojille hyvän tunnelman ylläpidosta. Pääkentällä jatketaan jo viikon päästä joten tervetuloa silloin takaisin!


Ottelun tapahtumat Palloliiton Tulospalvelussa

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo