19
HUH
19.00
HuimaUrho, Miesten Kolmonen

LPK - Huima Urho   

Jyväskylä, Viitaniemi TN

​HUIMAURHO VOITTAA!

Perjantai-illan otatus Äänekosken Liikuntapuistossa ei taatusti jättänyt yhtäkään paikallaolijaa kylmäksi, sillä seitsemän maalin ja varsin aaltoilevan ysikymppisen jälkeen HuimaUrho nappasi viimeisellä hetkellä täyden pistepotin.

HuimaUrho sai ottelulle vahvan startin, kun Lari Liukkonen siirsi joukkueen vartin pelin jälkeen johtoon tarkalla oikean jalan laukauksella. LPK:n kuitti tuli kuitenkin äärimmäisen nopeasti, nimittäin heti seuraavasta tilanteesta Olli Väätäinen pelasi Samuli Peuran tyylikkäästi läpiajoon eikä Peura siitä erehtynyt. Kymmenisen minuuttia tästä ja kotijoukkueen ilta näytti synkkenevän entisestään, kun vieraiden hyökkääjä haistoi HuimaUrhon lepsun syötön alaspäin, ja pakotti Teemu Tervakankaan rikkomaan rankkarialueella. Tuloksena oli pilkku, jonka Puro Paavolainen sijoitti verkkoon.

Toisen jakson alkupuolella LPK kaatoi lisää kylmää vettä HuHon niskaan, kun Olli Piili paukautti kaukaa komean vedon yläkulmaan. Hetken aikaa näytti jo siltä, että pisteet olisivat matkaamassa Lohikoskelle, kunnes HuimaUrhon avainpelaajat ottivat tiukan otteen pelistä. Ensin Liukkosen hieno puolenvaihto tavoitti Jonne Porkan, joka keskitti suoraan Michael Dukan päähän ja nuori hyökkääjä iski sen sisään. Vain hetkeä myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta Petrus Lukkarin laukaus pomppi maaliin saakka, ja ottelu oli hetkessä jälleen tasan. Tässä vaiheessa kotijoukkueen meno vaikutti todella kovalta, ja johtomaali näytti olevan vain ajan kysymys.

Käytännössä kaikki aika kuitenkin käytettiin, sillä viidennellä lisäajan minuutilla Luka Raatikainen pääsi juoksemaan tyhjään tilaan LPK:n kulman jälkeen. Hyvällä maltilla pelattu syöttö boksiin vapautti illan hahmon eli Porkan, joka viimeisteli hienosti ja räjäytti Liikuntapuiston villeihin juhliin. Alle minuutti myöhemmin loppuvihellys koitti, ja kovan taistelun jälkeen toinen peräkkäinen voitto oli tosiasia. Esitys ei missään nimessä ollut sitä mitä toivottiin, mutta kahden maalin takaa nouseminen voittoon asti kertoo hienoa kieltä joukkueen sitkeydeydestä. Voitto oli erittäin tärkeä ja pisteet maistuvat oikein mainiolta tuollaisen nousun jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon derbyä!


Ottelun tapahtumat Palloliiton Tulospalvelussa

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo