HuimaUrho, Miesten Kolmonen

Huima Urho - ViPa

Äänekoski, Keskuskenttä TN

HuimaUrho voittaa!

Kolmosen kotiavaus päättyi upeisiin tunnelmiin, kun HuimaUrho nappasi kauden ensimmäisestä derbystä hienon 3-1 -voiton. Runsaslukuinen kotiyleisö sai jännitettävää koko rahan edestä, ja tuttuun derbytyyliin ratkaisu nähtiin vasta viimeisen vartin aikana.

Ottelun ensimmäinen jakso oli hyvin tasainen. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt yltiöpäisesti prässäämään ja siten molemmat saivat tilaa hallita palloa ala- ja keskikolmanneksilla. Tämä johti siihen, että maalipaikoilla ei juuri juhlittu. ViPa sai ristipallojen avulla muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta kotijoukkueen puolustuslinja sai siivottua tilanteet ennen laukaisupaikoille pääsyä. HuimaUrho sai 25 minuutin kohdalla kulmapotkusta huipputontin, mutta Jaakko Ruuskan pusku painui lähietäisyydeltä hieman ohi maalin. Heti tämän jälkeen kolisi, kun laiturin tontille nostettu Jonne Porkka teki keskialueella hienon riiston. Jonne syötti Petrus Lukkarin vapaaksi boksissa ja Petu sijoitti pallon hienosti takanurkkaan. Näin HuimaUrho sai maalihanat auki Kolmosessa!

Maalin jälkeen kotijoukkueen vahva hetki jatkui vielä jonkin aikaa, ja ViPalla oli vaikeuksia edetä kentällä. Viimeisellä viidellä minuutilla tilanne kääntyi, ja vieraat saivat vahvan paineen aikaan. Tasoitusmaali syntyi juuri ennen puoliaikaa, kun Tuomas Savola iski keskityksen jälkeisestä tilanteesta pallon verkkoon.

Toinen jakso oli jälleen hyvin tarkkailevaa peliä. Maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päädyssä ja pallollisen pelaamisen taso oli kummallakin joukkueella ensimmäistä alhaisempi. Varttia ennen ajan täyttymistä syntyi voittomaali, kun todellisena ViPan kaatajana tunnettu Mo Bisar teki riiston boksin rajalla. Riistosta avautui suoraan maalipaikka ja Mo iski kotijoukkueen johtoon varmalla viimeistelyllä. Lähes heti tämän perään alkoi tulla ratkaisun makua, kun ViPan Osku Rantamäki ajettiin rumasta taklauksesta suoralla punaisella suihkuun. Loppulukemat tulivat juuri ennen ajan täyttymistä, kun Mon hyvä prässi tuotti taas maalin, tällä kertaa suoraan ilman varsinaista laukaustakaan. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen juhliin ja 3-1 -voittoon!

HuimaUrhon kannattajaryhmä Huhooligans nimesi ottelun parhaaksi pelaajaksi Mo Bisarin!

Mo jatkoi eilen siitä mihin viime syksynä jäi, eli ratkaisi maaleillaan voiton derbystä. Tällä kertaa niitä tuli peräti kaksi, ja molemmat omalla prässityöllä tehtynä. Valinnan saatesanat suoraan faniryhmän suusta ovat seuraavat:

”Ottelun parhaan pelaajan valinta oli tällä kertaa hyvin vaikeaa Jonnen ja valitun pelaajan välillä, MUTTA 2 maalia on 2 maalia! Huhooligans MOTM on Mo Bisar!”

Ottelun huippuhetket voit katsoa alta tai HuimaUrhon YouTube-kanavalta.