HuimaUrho, Nelonen

Rangers - Huima Urho   4 - 0

Säynätsalo, Jyväskylä. Säynätsalo TN

HuimaUrholle kauden toinen tappio.

Nelosen sarjakärki Rangers pyyhkäisi ylivoimalla HuimaUrhon tieltään pois selkein lukemin. HuimaUrho taisteli urhoollisesti mutta 50 minuuttia alivoimaisena osoittautui tällä kertaa liian kovaksi rastiksi. Lopputuloksena siis HuimaUrhon kauden toinen tappio lukemin 4-0.

Ottelu alkoi odotetulla tavalla Rangersin hallitessa palloa. Odotettavissa oli myös se, että Rangers nosti käytännössä jatkuvasti 4 hyökkäävää pelaajaa vieraiden neljän miehen puolustuslinjaa vastaan Santtu Laaksosen ja Niko Lohen pyörittäessä peliä keskikentällä. Vieraat puolustivat keskustaa hyvin tiiviisti, joten ainoat tilat kentällä löytyi nousevien laitapakkien juoksuille. Näitä tiloja kotijoukkue myös hyödynsi ja sai aikaan muutamia hyvinkin vaarallisia keskityksiä maalin eteen. Näistä ei kuitenkaan vielä tulosta tullut, vaan laukaukset päätyivät joko maalivahti Jesse Viikin haltuun tai ohi maalin. Aggressiivisesti hyökkäävät laitapakit tarjosivat luonnollisesti paljon tilaa HuimaUrhon vastahyökkäyksille ja useampaan kertaan nähtiin jopa tasa- ja jopa ylivoimaisia hyökkäystilanteita. Muutama katkesi keskialueella ennen murtavaa syöttöä, mutta Anton Lönnqvist pääsi pariinkin otteeseen käytännössä läpiajoon saakka. Tällä kertaa Lönnqvistin jalka ei ollut aivan yhtä kuumana kuin alkukaudesta ja lähteneet laukaukset päätyivät valitettavasti maalin ohi.

HuimaUrhon vaarallisimman pelaajan Anton Lönnqvistin laukaus suuntautumassa ohi maalin (Esa Happonen)

Ottelun käännekohta nähtiin 42:lla minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo jäi pyörimään lähelle HuimaUrhon maalia. Läheltä maalia lähtenyt laukaus suuntautui kohti maaliviivalla puolustanutta Jesse Huttusta, joka pysäytti sen refleksinomaisesti kädellään. Lopputuloksena oli luonnollisesti punainen kortti ja rankkari, jonka entinen JJK-peluri Niklas Kauppinen upotti varmasti maaliin ja teki Suomen Cupin mukaan lukien jo kauden 16:nen maalinsa. Puoliajan viettoon siirryttiin HuimaUrhon osalta synkissä tunnelmissa, sillä paljon lupauksia herättänyt ottelun alku oli kääntynyt tappioaseman ja alivoiman myötä todella hankalaksi.

Niklas Kauppisen rankkari uppoaa vahvasti pelanneen Jesse Viikin selän taakse (Esa Happonen)

Toinen jakso pelattiin luonnollisesti erittäin vahvassa Rangers-hallinnassa, eikä HuimaUrho onnistunut luomaan vaaraa vastahyökkäyksilläkään ensimmäisen jakson tapaan. Jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen alkoi ottelun paketointi, kun Zakaria Abahassine puski sivuvapaapotkusta komeasti pallon Viikin yli takakulmaan ja kasvatti johdon kahteen. Noin vartti tästä ja yksi HuimaUrhon harvoista erikoistilanteista kostautui omassa päässä, kun Rangers-veskari Olavi Hetemäen pitkä avaus tavoitti Abahassinen joka sai jatkettua Lohen läpiajoon. Lohi ohitti Viikin kokeneen pelaajan elkein ja pääsi lopulta puttaamaan pallon tyhjään maaliin. Viisi minuuttia tästä ja ottelun loppulukemat syntyivät, kun Rangersin Mikko Matilainen lähetti keskityksen oikealta laidalta, ja se päätyi HuimaUrhon kannalta epäonnekkaasti suoraan etukulmasta maaliin.

Ottelu jätti HuimaUrhon puolelle todella karvaan maun, sillä punakorttia edeltävät tapahtumat antoivat ehdottomasti viitteitä siitä, että ennakkoon kauden vaikeimmasta pelistä olisi pisteitäkin ollut otettavissa. Pelaajat voivat kuitenkin olla hyvin tyytyväisiä taisteluunsa kovassa paikassa ja erityisesti maalivahti Viikin muutama todella komea torjunta ansaitsee maininnan, sillä lukemat olisivat voineet lopussa kääntyä vieläkin rumemmiksi. HuimaUrhon molempien joukkueiden kevätkausi on nyt paketissa tuloksellisesti hyvin karun viikon jälkeen. Muutaman viikon tauko peleistä ja lyhyt lepo treeneistäkin tulee joukkueelle todella hyvään paikkaan ja syyskaudella tullaan jälleen näkemään entistä ehjempi ja energisempi HuHo! Kausi jatkuu heinäkuun lopulla kahdella kotiottelulla, kun ensin kakkosjoukkue kohtaa maanantaina 24.7. Komeetat/2:n ja perjantaina 28.7. edustuksen vastaan astelee PetPet Petäjävedeltä! Nähdään silloin jälleen kentällä!

Keski-Suomen parhaat fanit olivat jälleen kovassa äänessä Säynätsalossa (Mikko Huttunen)

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Tilastot
Rangers

4 - 0

(1-0)
43'MaaliKauppinen Niklas
53'MaaliAbahassine Zakaria
69'MaaliLohi Niko
74'MaaliMatilainen Mikko