HuimaUrho, Nelonen

Huima Urho - HoDy  2 - 3

Suolahti, Äänekoski. Keskuskenttä N

HuimaUrholle kauden ensimmäinen tappio.

HuimaUrho koki kevätkauden viimeisessä kotiottelussa kauden ensimmäisen tappionsa, kun Holstin Dynamo kävi hakemassa Suolahdesta pisteet lukemin 2-3. Ottelu jätti todella karvaan maun, sillä paljon enemmän olisi ehdottomasti ollut otettavissa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli hyvin tasaista vääntöä, joskin hieman enemmän kotijoukkueen komennossa. HuimaUrho sai aikaan sekä vaarallisia nopeita vastahyökkäyksiä, että pidempiä pallonhallintajaksoja. Eniten puoliaikaa hallitsivat kuitenkin erikoistilanteet, joita nähtiin kummassakin päässä valtava määrä. Puolen tunnin pelin jälkeen niistä alkoi myös syntymään tulosta, kun ensin Anton Lönnqvist puski Joni Terhon antaman kulmapotkun kovalla voimalla verkkoon. Käytännössä heti seuraavasta hyökkäyksestä HoDy kuittasi myös kulmapotkusta, kun keskelle boksia lähetetty pallo jatkettiin takatolpalle ja sitten käytännössä maaliviivalta maaliin saakka. Puoliajalle siirryttiin siis tasatilanteessa 1-1.

HuimaUrho sai toiselle jaksolle todellisen unelma-alun, kun HoDy-puolustus oli yllättävissä vaikeuksissa kotijoukkueen pitkän avauksen kanssa. Juuri kauden ensimmäiseen Nelosen otteluun kentälle vaihdettu Miikka Muurikainen sai riistettyä pallon, pääsi puolittaiseen läpiajoon, kiersi maalivahdin ja syötti pallon varmasti maaliin. Upea alku kääntyi kuitenkin lähes välittömästi huonompaan suuntaan, kun hyvin pian Muurikainen jouduttiin ottamaan takaisin vaihtoon jo pitkään vaivanneen polvivamman takia. Vain hetki tästä ja tuli lisää kylmää vettä niskaan, kun HoDy iski ottelun tasoihin jälleen kerran erikoistilanteesta. HuimaUrhon mustat minuutit vain jatkuivat, kun alakerran pallollisen sekoilun jälkeen HoDy-hyökkääjä pääsi iskemään muutamasta metristä joukkueensa jo johtoon. Puoliajan upea alku oli siis kääntynyt alle vartissa hyvin hankalaksi takaa-ajoksi.

2-3 -maalin jälkeen HuimaUrholla oli muutama todella laadukas maalipaikka, mutta tällä kertaa ruuti ei ollut riittävän kuivaa tasoitusmaalia varten. Ottelun lopullinen niitti nähtiin 78:lla minuutilla, kun HuimaUrhoa kipparoinut Jaakko Ruuska joutui rikkomaan läpiajoon karannutta Ferat Koldasia. Rike tapahtui boksin ulkopuolella eli rankkaria ei sentään tuomittu, mutta Ruuska joutui katselemaan uransa ensimmäistä punakorttia. Näin HuimaUrho joutui taistelemaan ottelun lopun vajaamiehisenä ja vaikka se saikin luotua hyvää painetta, ei tasoitusmaali nähnyt koskaan päivänvaloa. Siispä HoDy nappasi mukaansa täydet pisteet ja aiheutti HuimaUrholle kauden ensimmäisen tappion.

HuimaUrhon vastustaja ei seuraavassa ottelussa ainakaan helpotu, sillä ensi keskiviikkona edessä on vieraspeli Säynätsalossa sarjakärki Rangersia vastaan. Lähes näytöstyyliin sarjaa vienyt Rangers tulee olemaan kovin vastus, mitä tämän kauden Nelosella on tarjota, joten pisteiden eteen täytyy pystyä todelliseen huippusuoritukseen.

Ottelun jälkeen HuimaUrho putosi sarjataulukossa kolmannelle sijalle HoDyn taakse.

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Tilastot

2 - 3

HoDy
(1-1)
37'MaaliLönnqvist Anton
40'MaaliJärvinen Joona
46'MaaliMuurikainen Miikka
56'MaaliKoldas Ferat
60'MaaliSykiäinen Jaakob