Päivittäinen liikunta

Jos sinulla on tavoitteet korkealla urheilussa, tai muuten vain liikut omaksi huviksesi, niin päivittäinen liikunta ylläpitää ja edistää terveyttä sekä sillä on muitakin positiivisia vaikutuksia. Koululaisten kohdalla liikunta edistää oppimista ja tiedollista kehitystä, kuten muistia. Esimerkiksi välitunnilla pallopelit tai liikuntaleikit auttavat oppimaan seuraavan tunnin asioita, kun aivot ja keho ovat virkeänä. Liikunta tuottaa myös lähes jokaiselle hyvää oloa, sekä se edistää mielen virkeyttä. Liikunnan kautta myös voi saada uusia tuttavuuksia ja kavereita, kun välitunneilla liikkuu toisten luokkien kanssa yhdessä.

Hyväksi urheilijaksi tavoittelevan tulisi harrastaa monipuolista liikuntaa 20h/viikko, mikä tarkoittaa noin 3 tuntia liikuntaa päivässä. Liikunta voi olla mitä tahansa liikkumista kävelystä joukkueen harjoituksiin. Tärkeintä nuorena on liikunnan monipuolisuus. Tällä on positiivisia vaikutuksia pitkälle nuoruuteen.

Kuinka sitten lisätä päivittäistä liikuntaa?

- Koulumatkojen kulkeminen kävellen tai pyörällä

- Välitunnilla pallopelit tai muut liikuntaleikit

- Arki ja hyötyliikunta, esimerkiksi pihatyöt sekä harjoituksiin kulkeminen kävellen tai pyörällä

- Omaehtoinen liikunta vapaa-ajalla, mikä voi olla kavereiden tai perheen kanssa liikkumista, sekä viikoittaiset joukkueharjoitukset


Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo