Omatoimiharjoittelu 5
Julkaistu: 17.04.2020 00.00

Omatoimiharjoittelu 5

Pelinomaisuus omatoimisessa harjoittelussa

Peruslajitekniikoita pystytään hyvin kehittämään omatoimisella harjoittelulla toistuvin suorituksin. Omatoimiharjoittelussa pitäisi kuitenkin myös muistaa, että itse pelitilanteissa on mukana rajoitteita: vastustaja, tila, aika. Perustaidon kehittyessä, harjoitteluun olisi hyvä ottaa mukaan muuttuvia tekijöitä: kuvittele puolustaja tilanteeseen, vaihtele tekemisen suuntaa ja rytmiä. Tällä tavalla saadaan harjoitteluun myös lisää tehoa.

Esimerkki: Pelaaja on harjoitellut sisäsyrjäsyöttöä seinää vasten ja onnistuu jo hyvällä rytmillä.

Seuraavaksi pelaaja voi kuvitella puolustajan eteen ja palloa vastaanottaessa, pallo 1.kosketuksella vapaaseen tilaan (sivuun tai pois päin kuvitellusta puolustajasta) ja sen jälkeen tasapainoinen syöttö.

Tämän opittua lisätään harhautus ennen syöttöä, sitten käännös jne. Erilaisia syöttötekniikoita kannattaa myös vaihdella: sisäsyrjä, ulkosyrjä tai ottaa mukaan haltuunottoja: pallo tuleekin seinästä korkeana tai pomppivana, pallon haltuunotto ja tasapainoinen syöttö.

Yritetään pitää harjoittelu mahdollisimman vaihtelevana ja mielekkäänä näissä poikkeusoloissa, harjoitellaan sitten pallon kanssa tai ilman.

Palautuksia on helppo tehdä parin kanssa tai suoraan seinään.

Tässä muutama vinkki palautuksista:

https://www.youtube.com/watch?v=2XVqkMay5Uo

Harjoitteita HJK:n malliin:

https://www.youtube.com/watch?v=L_0e_abGdCM&fbclid=IwAR3aLD6C5MXVy4_9cXSptHwhmTthhHdYaomFpcbWhuCWysfL503i4Xra3Xg&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=L_0e_abGdCM&fbclid=IwAR3aLD6C5MXVy4_9cXSptHwhmTthhHdYaomFpcbWhuCWysfL503i4Xra3Xg&app=desktop

Kotitehtäviä Euran pallon malliin:

https://www.euranpallo.fi/valmentajat/valmennuskasikirja/harjoituspankki/kotitehtavat/

Tsemppiä harjoitteluun ja pidetään mieli virkeänä!

Seuran uusimmat

Juniorijalkapallo Huima

minna.porrassalmi@huimajuniorijalkapallo.fi

@huimajuniorijalkapallo