Vetoomus energiajuomien myymisen rajoittamiseksi alle 15 vuotiailta
Julkaistu: 16.12.2021 09.12

Vetoomus energiajuomien myymisen rajoittamiseksi alle 15 vuotiailta

Äänekoskelaiset urheiluseurat ovat yhdessä huolissaan lasten ja nuorten energiajuomien käytöstä, sekä niiden vaikutuksesta lasten ja nuorten kehitykseen ja hyvinvointiin.

Energiajuomien mainontaan liittyvät mielikuvat kestävyydestä, jaksamisesta, voimasta ja lisäenergiasta. Lapsille energiajuomia ei suositella niiden korkean kofeiinipitoisuuden vuoksi, sillä lasten ja nuorten elimistö reagoi kofeiiniin aikuisia voimakkaammin. Jo pienikin kofeiinimäärä voi aiheuttaa lapsen elimistössä kiihtyneisyyttä, ärtyneisyyttä, jännittyneisyyttä ja levottomuutta. Meidän mielestämme on erittäin huolestuttavaa, että osa nuorista ja lapsista käyttää energiajuomia isoja määriä – jopa päivittäin.

Huiman juniorijalkapallo on mukana vetoomuksessa energiajuomien rajoittamiseksi alle 15 vuotiailta nuorilta. Vetoomus on työstetty yhdessä Suolahden Urhon, Äänekosken Urheilijoiden sekä Huiman juniorikoripallon kanssa.

Vetoomus kokonaisuudessaan https://www.huimajuniorijalkapallo.fi/api/documents/download/22400

Tutkimustietoa energiajuomien haittavaikutuksista lapsiin ja nuoriin https://www.huimajuniorijalkapallo.fi/api/document...